F1-sarjan paluu Hollantiin alkoi katastrofaalisella tavalla. Sessio oli keskeytetty peräti 37 minuutin ajaksi Sebastian Vettelin moottorin sanoessa sopimuksensa irti.

Siitä vasta soppa syntyikin. Ratavirkailijat kiistelivät saksalaiskuljettajan kanssa oikeantyyppisestä sammuttimesta. Lopulta ainoastaan Vettel sammutti kilpuriaan usean virkailijan seisoessa vieressä.

Usean sammuttimen jälkeen Vettel saatiin pilttuuseen, mutta auto ei liikahtanut minnekkään. Auton elektroniikka oli edelleen aktiivinen, mikä teki kilpurista vaarallisen siirrettävän. Vasta noin 20 minuutin pysähdyksen jälkeen Aston Martin sai omaa henkilöstöään paikalle korjaamaan tilannetta.

Kaiken kruunasi tuttu hiljaisuus F1-kilpailujohdolta. Punaiset liput katosivat, palasivat, katosivat ja niin edelleen jatkuvasti. Kukaan ei tiennyt, mitä tapahtuu ja kommunikaatio oli nollassa.

Kyllä radalla päästiin myös ajamaan. Uusi rata tuotti hankaluuksia kuljettajille. Yuki Tsunoda pyörähti lähes kävelyvauhdista avauskierroksellaan. Esteban Oconilla oli myös vaikeuksia.

Kaiken lisäksi koko rata oli tukossa joka sekuntti ajon aikana. Kuljettajat yrittivät raivata itselleen tilaa turhaan. Kuskit suorastaan kilpailivat toisiaan vastaan session lopussa.

Nopein aika merkittiin Lewis Hamiltonille. Kärkikolmikkoon mahtuivat myös Max Verstappen sekä Carlos Sainz.