AlphaTaurin tulokaskuljettaja Yuki Tsunoda kertoo alkukauden olleen hänelle vaikeampi, mitä hän oli odottanut.

21-vuotias nuorukainen nousi nopeasti alemmista sarjoista ylempiin luokkiin ja vahva vauhti heti kauden avauskilpailussa Bahrainissa antoi odottaa tulokaskuljettajalta huippusuorituksia.

Tsunodaa on kauden alkupuoliskolla kuitenkin vaivannut epätasaisuus ja useat virheet sekä ulosajot. Red Bull ottikin nuorukaista niin sanotusti niskasta kiinni ja muutatti tulokaskuljettajan Italiaan lähelle AlphaTaurin päämajaa. Tarkoituksena oli asettaa Tsunodalle kuria ja rutiineja, joita F1-kuljettajan elämä vaatii.

Tsunoda kertoo AlphaTaurin Belgian GP:n kisaennakossa alkukauden haasteista.

– Tämä ei ole ollut ihan sellaista kuin ajattelin ennen kauden alkua, aloitti japanilainen.

– On ollut paljon ylä- ja alamäkiä sekä suoritustasoni on ailahdellut aika paljon.

– Yleisesti ottaen olen kuitenkin melko tyytyväinen, sillä olen onnistunut saalistamaan pisteitä. Olen auttanut AlphaTauria olemaan ainoa talli, joka on onnistunut saalistamaan pisteitä jokaisesta kisasta. Meidän täytyy vain jatkaa sitä kauden toisella puolikkaalla, sanoi Tsunoda.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna pitkän kesätauon jälkeen Belgian Spassa. Tsunodalla on legendaariselta kilparadalta hyviä muistoja aiemmista luokista ja odottaakin Eau Rouge -mutkan läpiviemistä F1-autolla.

– Viime vuonna F2:ssa voitin pääkilpailun startattuani paalulta ja vuotta aiemmin saavutin ensimmäisen podiumpaikkani F3-luokassa, fiilisteli nuorukainen.

– Pidän radasta, joten odotan sitä innolla ja mielestäni tämä rata on juuri sellainen, joka tuntuu erityisen spesiaalilta ajaa F1-autolla ensimmäistä kertaa.

– F1-autolla Eau Rougen ajaminen tulee olemaan äärettömän mielenkiintoinen kokemus, sanoi Tsunoda.

Yuki Tsunoda majailee loppukauteen lähdettäessä MM-pisteissä sijalla 13. Hän on kerännyt 18 pistettä.