Mercedes-pomo Toto Wolff vaikuttui suuresti George Russellin aika-ajosuorituksesta.

Herra Lauantai -lempinimenkin jo saanut Russell jatkoi vakuuttavia aika-ajojaan lauantaina, kun nuori britti täräytti Williamsillaan aina eturiviin saakka.

Russellin suoritus löi oletetustikin jälleen lisää bensaa liekkeihin keskusteluun, jossa pääosaa ovat esittäneet Russell sekä hänen kanssaan ensi kauden Mercedes-pestistä kilpaileva Valtteri Bottas.

Wolff pääsi heti vastaamaan tuttuihin kysymyksiin aika-ajojen jälkeen Sky Sportsille. Tallipomon mukaan tämän päiväinen supersuoritus ei muuta tilannetta mihinkään suuntaan.

– Kyllä, todella hyvä kierros. Aika vaikuttavaa, sanoi Wolff.

– Tuollaisen kierroksen kasaan saaminen ja jäädä noin vähän paalusta…onneksi olkoon.

Wolff vastasi erittäin lyhyesti ja ytimekkäästi kysymykseen, jossa häneltä udeltiin nuorukaisen suorituksen vaikutusta heidän tekemiin päätöksiin.

– Ei, tiivisti Mercedes-pomo.

– Olemme tähänkin mennessä jo tiedostaneet tilanteen ja sen mihin hän pystyy. Tämä oli vain jälleen yksi varmistus siihen.

– Hän osaa ajaa, sanoi Wolff.

Mercedeksen pilttuun toisella puolella on yksi mies, jolla jäi tänään kuti piippuun. Valtteri Bottas ei onnistunut aika-ajojen loppuhetkillä ajamaan tarpeeksi hyvää aikaa tauluun ja suomalainen sijoittui vasta kahdeksanneksi. Viiden lähtöruudun rangaistus pudottaa Mercedes-kuljettajan vieläkin kauemmaksi.

– Valtterilla ei ollut hyvä loppu sessiolle, arvioi Wolff.

– Hän teki ihan hyvää työtä aika-ajon aikana ja oli aikalailla koko ajan Lewisin tasolla, mutta lopussa hän putosi kyydistä.

– En ole vielä puhunut hänen kanssaan, joten en tiedä mitä tapahtui. Hän starttaa kympin kärjen ulkopuolelta, joten kyseessä on vain vahinkojen minimoimista, pohti itävaltalainen.