Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei hyväksy väitteitä siitä, että he olisivat MM-sarjan piikkipaikalla vain Red Bullia paremman onnen myötä.

Mercedes johti kauden alussa pistetaistoa, kunnes Monacon GP:ssä Max Verstappen otti kuljettajien MM-sarjan piikkipaikan ja Red Bull siirtyi myös tallien puolella piikkipaikalle.

Kaikki kääntyi kuitenkin ennen kesätaukoa kahdessa kisassa päälaelleen, kun Red Bull jäi Britannian GP:ssä kokonaan pisteittä ja Unkarissa vain Verstappen onnistui linkuttamaan rikkinäisellä kilpurillaan maaliin yhdeksäntenä.

Mercedes-pomo Wolff kokee molempien mestaruuskandidaattien kokeneen yhtälailla epäonnea.

– Me johdamme, koska on olemassa kilvanajon jumala, joka antaa ja ottaa pois, sanoi Wolff Gazzetta dello Sportille.

– Monacossa Valtteri Bottas olisi voinut tulla toiseksi ilman ongelmia renkaan kanssa varikolla. Teimme ennätyksen historian pisimmällä varikkokäynnillä, joka kesti arviolta 26 tuntia.

– Menetimme myös voiton Bakussa. Toisaalta taas kilpailijamme olivat epäonnisia Unkarissa. Silverstone puolestaan ei ollut Hamiltonin vika, sanoi Wolff.

Kovan mestaruustaiston myötä molemmat tallit ovat epäilleen kauden aikana toistensa kilpureiden laillisuutta siivistä rengaspaineisiin. Wolff jakaa kunniaa FIA:lle, joka on tehnyt työnsä hänen mielestään hyvin.

– Välillä tiimit puskevat toisiaan äärirajoille sen suhteen, mikä on sallittua ja mikä ei. Välillä mennään jopa liian pitkälle, jos minulta kysytään, toteaa tallipomo.

– Mielestäni on hyvä, että FIA tarkkailee kaikkia talleja huolellisesti. Se kuuluu minun ja insinööriemme tehtäviin näyttää epäilyttävältä.

– Olen varma, että jotkut tiimit pelasivat rengaspaineilla ja taipuvilla siivillä. FIA teki hyvää työtä puuttumalla siihen, kehui Wolff.

F1-sarja palaa vihdoin kesätauolta tulevana viikonloppuna. Lewis Hamilton johtaa kuljettajien MM-sarjaa kahdeksan pisteen erolla ennen Max Verstappenia. Tallien puolella Mercedeksen johto Red Bulliin on 12 pistettä.