Red Bullin Max Verstappen saalisti sunnuntaina Belgian GP:stä uransa helpoimman voiton.

Paikkaan korkeimmalla korokkeella ei tarvittu kuin muutama kierros turva-auton takana, sillä olosuhteet eivät antaneet Spassa tippaakaan periksi. Kilpailusta jaettiin lopulta vain puolikkaat pisteet ja voitto merkattiin hollantilaiselle.

Verstappen olisi pakan keulilla halunnut ajaa alusta asti kilpaa, siinä missä hänen perässään tulleet valittivat näkyvyyden olevan täysin nollassa. Red Bull -tähdelle jäi voitosta huolimatta kuitenkin hivenen huono maku suuhun.

– Näin jälkikäteen varsinkin sanottuna oli tärkeää saada eilen paalupaikka. Sääli, että emme saaneet ajettua yhtäkään kunnon kierrosta. Sanoin jo klo 15:30, että mennään, sillä olosuhteet olivat ihan hyvät, kertoi hollantilainen heti kilpailun jälkeen.

Verstappen myönsi kuitenkin näkyvyyden olleen piikkipaikaltakin katsottuna melko heikko. Red Bull -kuljettaja ylisti muun kärkikolmikon tapaan paikan päällä sitkeästi odottavia faneja.

– Se on voitto, mutta et halua voittaa tällä tavalla. Suuremmat voittajat ovat täällä olevat fanit, jotka jaksoivat olla sateessa, jakoi Verstappen kunniaa.

– Meidän täytyy jatkaa puskemista ja eron kaventamista. Uskon todellakin, että meillä on hyvä auto, josta pitää saada kaikki mahdollinen irti.

Max Verstappen saavutti puolikkaiden pisteiden myötä voitollaan 12,5 MM-pistettä. Ero kärkipaikkaa pitävään Mercedeksen Lewis Hamiltoniin on enää vain kolme pistettä.

Kausi jatkuu jo ensi viikolla Verstappenin kotimaisemissa, Hollannin Zandvoortissa.