Red Bull -tallin moottoritoimittaja Honda on varmistanut, että molempien Red Bull -autojen kauden toiset moottorit ovat osoittautuneet korjauskelvottomiksi.

Max Verstappenin osalta luultiin jo pystyvän huokaisemaan helpotuksesta, kun alustavien tutkimusten mukaan hollantilaisen moottori ei vaurioitunut pahasti Silverstonen GP:n kovavauhtisessa ulosajossa.

Samaa moottoria käytettiin Unkarin GP:n harjoituksissa, mutta Hondan löytäessä voimayksiköstä huolestuttavia signaaleja, vaihdettiin moottori juuri ennen aika-ajoja uuteen.

Honda paljasti ennen Belgian GP:tä, että tuo kyseinen moottori on sittenkin mahdotonta korjata. Energiajuomatallin toisella kuljettajalla Sergio Perezillä meni niin ikään hänen kauden toinen moottorinsa korjauskelvottomaksi, kun hän joutui sijaiskärsijäksi Unkarin GP:n avausmutkan joukkokolarissa.

Jokainen kuljettaja on oikeutettu sääntöjen puitteissa käyttämään kolmea voimayksikköä kauden aikana. Red Bull -kuljettajilla kolkuttelee siis jo lähtöruuturangaistukset oven takana.

F1-kautta on jäljellä vielä 12 osakilpailua, mikäli alunperin suunniteltu ennätyspitkä 23 osakilpailun kalenteri saadaan puskettua läpi.