Alfa Romeo sekä Sauber ilmoittivat aiemmin tällä viikolla, että osapuolet jatkavat yhteistyötä F1-sarjassa vuoteen 2024 asti. Uuteen sopimukseen liittyy myös pykälä kuljettajavalintoja koskien.

Vuodesta 2018 asti tallin moottorituottaja Ferrari on saanut päättää tallin toisen kuljettajan paikan. Tämä on pitänyt sisällään Charles Leclercin sekä tallissa kolmatta kautta ajavan Antonio Giovinazzin.

Uuden sopimuksen myötä Alfalla on täysi vapaus valita molemmat tallinsa kuljettajat ensi kaudesta lähtien. Ferrari ei voi vapaasti puskea nuoria kuljettajiaan eteenpäin sveitsiläistallin kautta.

– Kuljettajatilanne on yksi keskeisimmistä asioista neuvotteluissa. Ensi kaudesta eteenpäin pystymme valita kuljettajamme vapaasti, tallipäällikkö Frederic Vasseur kommentoi Motorsportille.

– Linkkimme Ferrarin kanssa kuitenkin mahdollistaa sen, että voimme neuvotella kuljettajapaikoista heidän kuljettajakatraan kanssa. Antonio on heiltä, mutta hän kehittyy jatkuvasti. Pyrimme pitämään tämän linkin Ferrarin kanssa, mutta neuvottelut käydään nyt vapaasti kuljettajien kanssa.

Tallin kuljettajiin kuuluvat jo kolmatta vuotta peräkkäin Giovinazzi sekä Kimi Räikkönen. Suomalaiskuljettajan tulevaisuus on vielä sumun peitossa. Räikkösen sekä Giovinazzin sopimukset päättyvät tähän vuoteen.