Ferrari-kuljettaja Charles Leclercillä oli vaiheikas harjoituspäivä Bakun vauhdikkaalla katuradalla.

Molemmat Ferrarit pitivät läpi molempien harjoituksien hyvää kyytiä, sillä ensimmäisessä harjoituksessa monacolainen kellotti toiseksi nopeimman ajan, vain neljä sadasosaa Red Bullin Max Verstappenille jääneenä. Toinen Ferrari-kuljettaja Carlos Sainz oli niin ikään vahvassa kyydissä, espanjalaisen sijoittuessa kolmanneksi.

Toisessa harjoituksessa punaiset autot mahtuivat myös hienosti neljän kärkeen, Sainzin ollessa kolmas ja Leclerc neljäs.

Italialaistiimin vahvasta panoksesta huolimatta, ei Leclerc usko vauhdin riittävän samanlaiseen kyytiin kuin pari viikkoa aiemmin Monacossa, jossa kotiradallaan loistanut Ferrari-kuljettaja täräytti paalupaikalle.

Sen sijaan hän pitää odotukset maltillisempana ja suuntaa katseensa heidän tämän hetken pahimaan kilpailijaansa, McLareniin.

– McLaren on todella nopea, mutta he eivät vain näyttäneet sitä tänään, tuumasi Leclerc.

– Ehkä heillä ei ollut ihan niin puhdas päivä kuin meillä, mutta luulen heidän kuitenkin olevan edellämme.

Leclerc ei anna tuloslistan hämätä, vaan uskoo Mercedeksen vaikeasta päivästä huolimatta, että kärkisijat jaetaan nimenomaan Mercedeksen ja Red Bullin kesken.

– En tiedä mitä heille tapahtui, mutta olen varma, että he ovat kärkikamppailussa, sanoi Leclerc.

– McLaren tulee olemaan meidän pääkilpailijamme, joten on varmistettava, että emme tee virheitä, sillä he ovat tehneet niitä todella vähän tällä kaudella.

– Yritämme maksimoida automme potentiaalin ja toivottavasti pystymme olemaan heidän edellä aika-ajoissa, sanoi Ferrari-tähti.

Leclerc selitti myös seinäosumaan johtanutta ajovirhettään, jossa monacolainen täräytti nokka edellä reunavalliin. Hän pääsi kuitenkin jatkamaan ja italialaistiimin mekaanikot joutuivat vaihtamaan autoon uutta etusiipeä.

Jos video Leclercin osumasta ei näy, näet sen tästä. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

– Tunsin oloni autossa itseasiassa aika hyväksi tänään, etenkin jarrutuksissa. Ehkä jopa liiaksi, sillä puskin liian kovaa mutkaan 15, kertasi Leclerc tilannettaan.

– Mutta sitä vartenhan vapaat harjoitukset ovat. Kokeilin hieman rajoja.