Fernando Alonso vihjaa sääntömuutoksesta aika-ajoihin – ”He eivät maksa siitä ylimääräistä hintaa”

© Kuva: Getty Images

Alpinella kaasutteleva Fernando Alonso nostaa jälleen parin viikon takaiset keskustelut esiin, joissa aika-ajoissa autonsa tuhoavalle kuljettajalle pitäisi antaa ylimääräinen rangaistus.

Azerbaidzhanin GP:n aika-ajoissa paalupaikka ratkottiin toista kisaviikonloppua peräkkäin niin, ettei kuljettajat pystyneet ajamaan viimeisiä aika-ajokierroksiaan onnettomuuden takia.

Alonso oli yksi kahdeksasta kuljettajasta, joilla jäi viimeinen veto piippuun, kun AlphaTaurin Yuki Tsunoda täräytti autonsa nokka edellä seinään viimeisen osion loppuhetkillä.

Kaksinkertaisen maailmanmestarin mielestä se ei ole reilua, että kolaroineet kuljettajat pystyvät normaalisti ottamaan kisapäivänä oman paikkansa lähtöruudukosta sen jälkeen, kun ovat pilanneet muiden kierrokset.

– Tiedän, että joitain keskusteluja oli jo Monacon jälkeen, sanoi Alonso aika-ajojen jälkeen.

– Uskon keskustelun lisääntyvän entisestään, sillä tänäänkin neljä tai viisi autoa tekivät virheen, eivätkä he maksa siitä hintaa huomenna.

– Se on epäreilua niille, jotka eivät tehneet virheitä, mutta sääntö on mitä se on. Kaikki tietävät sen ennen viikonloppua, mutta ehkä joskus me mokaamme ja hyödymme siitä, sanoi tuohtunut espanjalainen.

Alonso onnistui mukiiinmenevästi lauantaisessa aika-ajossa, kun hän päihitti tallikaverinsa Esteban Oconin ja sijoittui lopulta yhdeksänneksi. Espanjalainen lähtee kuitenkin kisaan kahdeksannesta lähtöruudusta McLaren-kuljettaja Lando Norrisin lähtöruuturangaistuksen myötä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.