Monacon GP:ssä vauhdikkaasti esiintynyt Ferrari antoi eilen varmistuksen, että Leclercin lauantainen seinäosuma oli osasyynä monacolaisen kisapäivänä ilmaantuneeseen vikaan.

Italialaistalli oli aika-ajon jälkeen huolissaan Leclercin vaihdelaatikosta, joka oli kuitenkin osuman jälkeen kunnossa. Ferrari kertoi lehdistötiedotteessaan, että ongelmat liittyivät auton vetoakseliin.

Vikaa ei huomattu, koska vetoakselin tarkempi syynäys ei Ferrarin mukaan kuulu protokollaan tällaisissa tilanteissa. Tosin samaisessa tiedotteessa italialaistalli kertoo, että tästä lähtien sekin kuuluu.

Ferrarin mukaan vetoakseliin liittyvät viat ovat nykyään erittäin harvinaisia, ja koska Leclerc osui kaiteisiin auton oikea puoli edellä, se lisäsi tallin mukaan vielä vähemmän vetoakselin vahingoittumisen todennäköisyyttä.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kertoi, ettei vaihdelaatikon vaihtamatta jättämisellä ollut mitään tekemistä asian kanssa.

– Vika (vetoakseliin) olisi tullut joka tapauksessa eikä sillä ollut mitään tekemistä sen kanssa, että uhkapelasimmeko vaihdelaatikon kanssa vai emme, sanoi Binotto.