Emilia-Romagnan GP:stä on ehtinyt kulua jo lähes kaksi viikkoa aikaa, mutta jälkipuinti jatkuu edelleen kiivaana. Kimi Räikkösen edustama Alfa Romeo -talli on jättänyt FIA:lle anomuksen, jossa suomalaiskuljettajalle Emilia-Romagnan GP:ssä langetettua aikarangaistusta katsottaisiin uudestaan.

Räikkönen sijoittui alunperin kilpailussa yhdeksänneksi, mutta tuomaristo langetti suomalaiselle paljon puhetta herättäneen 30 sekunnin aikarangaistuksen kilpailun jälkeen.

F1-sarjan ikänestori Räikkönen pyörähti hiekalle ennen uusintalähtöä ja menetti kaksi sijaa. Sääntöjen mukaan suomalainen olisi saanut ottaa menetetyt sijoituksena takaisin ennen ensimmäistä turva-autoviivaa. Räikkönen sekä Alfa Romeo tiesivät tämän, mutta pyysivät kilpailun johdolta asiaan sääntöselvennystä.

Sääntöselvennyksen pyytäminen johtui siitä, ettei tiimi ollut varma, ajettiinko Räikkösen pyörähtäessä virallisesti lämmittelykierrosta vai oliko kyseessä perinteinen turva-autotilanne.

Alfa Romeon ratatoimintojen johtava insinööri Xevi Pujolar kertoi parin viikon takaisista tapahtumista.

– Pyysimme selvennystä FIA:lta. Meitä pyydettiin hetki odottamaan ja saimme vastauksen sen verran myöhään, että päätimme pysyä siinä missä olimme. Lopputulemana se johti siihen, että saimme rangaistuksen, kertoi Pujolar.

Tuomaristo kertoi kilpailun jälkeen, että heidän oli pakko mennä tilanteessa sääntökirjan mukaan ja antaa rangaistus. Säännön mukaan Räikkösen olisi pitänyt ajaa varikon läpi ja päästää koko letka ohitseen, sillä hän ei ottanut omaa paikkaansa letkassa.

Sveitsiläistalli uskoo esimerkiksi heidän radiokeskustelun toimivan erittäin pitävänä todisteena rangaistuksen kumoamiseksi.