Saksalaiskuljettaja Sebastian Vettelin uusi alku Aston Martin -tallissa ei ole sujunut toivotulla tavalla. Nelinkertainen maailmanmestari ei ole onnistunut irrottamaan koko suorituskykyä uudesta kilpuristaan.

Saksalaisen pistesaldo näyttää kahden ensimmäisen viikonlopun jälkeen pyöreää nollaa. Lisäksi Vettelin kommentit heijastelevat vaikeuksia sopeutua auton käyttäytymiseen.

Tallipäällikkö Otmar Szafnauerin mukaan saksalaisen sopeutumisvaikeudet johtuvat Aston Martin -kilpurin arvaamattomuudessa. Erityisesti auton takapää on tuottanut ongelmia saksalaiselle.

– Erityisesti tällä radalla auto kärsii epätasaisuudesta. Suurin ongelma on erityisesti mutkaan tulossa ja siinä tapahtuvassa takapään arvaamattomuudessa, Szafnauer kertoo Motorsport.comille.

– Peräpään heittelyssä on myös variaatiota, mikä hankaloittaa auton hallitsemista entisestään. Jos ongelma tapahtuisi samalla tavalla, niin siihen pystyy reagoimaan. Nyt kuitenkin auton hallinta vaihtelee paljon, se tekee siitä ongelmallista.

– Mitä enemmän ajat autoa, niin sitä enemmän totut sen käyttäytymiseen. Tällä hetkellä kyse on vain ajasta kilpurin puikoissa.

Aston Martinin toinen kuljettaja Lance Stroll sai uuden päivityspaketin Portimaoon. Talli yrittää antaa uudistukset myös saksalaiskuljettajalleen mahdollisimman nopeasti.