Alfa Romeon tallipäällikkö Fredric Vasseur ei ole mielissään siitä, että tiimit käytännössä pakotetaan kehittämään ja tekemään uudet takasiivet tämän kauden autoihinsa.

FIA määräsi kaikille talleille uudet testit takasiiville sen jälkeen, kun Mercedeksen Lewis Hamilton aloitti keskustelun Espanjan GP:n jälkeen sanomalla, että Red Bull -autojen takasiivet taipuisivat suorilla liikaa.

Vasseur ihmettelee erityisesti sitä, että miksi jo tehtyä testiä pitää muuttaa, jos kaikki ovat sen jo kertaalleen läpäisseet. Huolen aiheena on etenkin uusiin takasiipiin käytettävät resurssit, joka on taas yksi merkittävä tekijä, kun puhutaan tälle kaudelle mukaan tulleesta tallien kulukatosta.

– Se ei ole reilua ollenkaan, sanoi Vasseur.

– Insinöörien ja suunnittelijoiden tehtävä F1:ssä on nimenomaan suunnitella osat sääntöjen rajamailla. Nyt sitäkin muutetaan kesken kauden ja he joutuvat siitä kärsimään, jotka ovat siinä jo onnistuneet.

– Se on täysi vitsi, että jotkut sanovat, ettei sillä ole mitään vaikutusta, tuhisi Vasseur.

Siitä ei ole vielä varmuutta, että millä tavalla kaikkien tiimien autoihin takasiipitarkennus tulee vaikuttamaan, mutta ainakin Red Bull ja Ferrari ovat jo ilmaisseet medialle, että he joutuvat pohtimaan muutoksen myötä suunnittelufilosofiassaan muutakin kuin auton takasiipeä.

Vasseur kertoi, että he ovat kovasti taistelleet saadakseen säästettyä rahaa ja että muutokset vaikuttavat varmasti jollain tavalla kaikkiin talleihin.

– Se vaikuttaa kaikkiin. Meillä oli selkeä sääntö ja jotkut eivät vain myönnä sitä, jottei he itse paljastuisi, pohti Vasseur.

– Kaikki kuitenkin pysyivät sallituissa rajoissa ja yhtäkkiä FIA päätti muuttaa sitä. Se on hieman yllättävää, että sitä piti muuttaa jo kauden aikana, ihmetteli ranskalaispäällikkö.

– Tämä on ensimmäinen kerta ainakin minulle, kun jotain tällaista tapahtuu. Jos olet limitillä, olet tehnyt hyvää työtä, mutta tällä kertaa meidän täytyykin tehdä uudet siivet, purki Vasseur tuntemuksiaan.

Tiimeillä pitää olla kovemmat testit kestävät siivet valmiina ennen kesäkuun puolenvälin jälkeen ajettavaa Ranskan GP:tä

– Meillä on aikaa tehdä se, mutta se maksaa meille omaisuuden, sanoi Vasseur.