Autosport uutisoi perjantaina, että brittitalli Aston Martin virittelee omaa protestiaan FIA:lle uusista aerodynamiikkamuutoksista. Tallipäällikkö Otmar Szafnauerin mielestä säännöt tuovat liikaa etua korkeaa rakea (etupään sekä takapään väliseen korkeuseroon) käyttäville talleille.

Viime kaudella Racing Pointina tunnettu talli oli oman kohunsa keskellä läpi viime vuoden. Talli kopioi vuoden 2019-kilpurin kuvista lähes identtiseksi omaan autoonsa. Tallille määrättiin rangaistus jarrujen jäähdytysputkien kopioinnista.

Nyt näyttää siltä, että tallin päätös kopioida saksalaistallin autoa kostautuu. Mercedeksen aerofilosofia on perustunut matalaan rakeen jo vuosia. Uusien sääntömuutosten takia nämä autot ovat ottaneet eniten takapakkia suorituskyvyssä.

Tämän hetken kehitysrajoitteiden takia ongelmaa ei voi korjata kauden aikana. Szafnauer haluaa sääntöihin muutosta, jotta eroa voidaan kuroa tallien välillä kiinni. Sfanzauer perustelee kantaansa myös turvallisuussyistä. Pirellin uusi rengasseos toimii paremmin suurella donwforcella operoivissa kilpureissa.

– Uusien turvallisuussääntöjen laatiminen on yksinomaisesti FIA:n harteilla. He ovat niitä asiantuntijoita. Mutta minusta oikea ratkaisu on käydä keskustelua FIA:n kanssa ja ymmärtää, miksi nämä muutokset tehtiin, Szafnauer kertoo Autosportille.

– Yritämme tietysti löytää keinon, millä muutoksen saisi enemmän oikeudenmukaisemmaksi. Minusta se olisi oikein. Me työskentelemme kovasti tallina sen eteen, että saamme eroa kurottua kiinni.

Aston Martin -pomo ei myöskään sulkenut pois mahdollisuutta viedä asiaa protestiksi asti.

– Minusta tuntuu, että päädymme siihen pisteeseen keskustelujen jälkeen. Sitä on vaikea ennustaa, mutta me haluamme tehdä voitavamme.

Mercedes on myös puhunut avoimesti sääntöjä vastaan, mutta ei ollut vielä valmis yhtymään Aston Martinin lausuntoihin.