Valtteri Bottas joutui pettymään pahan kerran Emilia Romagnan GP:n aika-ajossa. Koko viikonlopun mainiota kyytiä tarjoillut suomalainen jäi lopulta vasta kahdeksanteen lähtöruutuun. Erityisesti ensimmäinen sektori tuotti Bottakselle vaikeuksia.

31-vuotiaan mukaan auton ohjattavuus muuttui täysin lauantain viimeiseen osioon.

– Kaksi ensimmäistä osiota tuntuivat todella hyvältä, mutta Q3:ssa auto tuntui ihan erilaiselta. Auton takapää oli todella levoton, mikä tuotti mutkien sisääntuloissa suuria ongelmia, Bottas kommentoi Autosportille.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffilta löytyi kuitenkin selitys suomalaisen auton äkilliseen suoritustason muutokseen. Syy oli suomalaisen renkaiden lämpötilasta. Bottas ei ollut saanut pehmeää rengasseostaan ideaaliin suorituslämpötilaan ennen kierroksiaan.

– Valtteri oli ollut hyvä mutkissa 2 ja 3 läpi viikonlopun. Molemmilla kuljettajilla oli vaikeuksia lämpötilojen kanssa. Ensimmäisessä osiossa pystyimme antamaan Valtterille ylimääräisen lämmittelykierroksen, Wolff aloitti.

– Auton suorituskyvyn muutos johtui lämmitysongelmasta. Me tiedämme sen syyksi ja niin tietää Valtterikin. Hän on jokatapauksessa ihan hyvissä asemissa huomiseen kilpailuun.

Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton ajoi paalulle Imolassa. Häntä seurasivat Sergio Perez sekä Max Verstappen.