Sade on heittänyt kapuloita monen kuljettajan rattaisiin ennen Emilia Romagnan GP:n starttia. Valtteri Bottas kärsi rengasrikon välittömästi matkalla lähtöruutuunsa. Suomalaisen vika huomattiin nopeasti ja tilanne korjattiin.

Ongelmista kärsi myös paluumuuttaja Fernando Alonso. Välikelin-seoksella radalle lähtenyt espanjalainen joutui vesiliirtoon ja ajautui päin rengasvallia. Alonso jatkoi matkaa, mutta joutui vaihtamaan etusiipensä.

Suuressa pulassa on myös Aston Martinin Lance Stroll. Kanadalaisen kilpurin jarrut syttyivät tuleen jo varikkosuoralla. Strollin kisainsinööri yritti ohjeistaa kanadalaista sammuttamaan liekin ajamalla nopeasti lähtöruutuun, mutta vahinko oli jo tapahtunut.

Jarrut olivat pahasti tuhoutuneet Strollin päästessä lähtöruutuunsa. Mekaanikot yrittävät pikaisesti korjata Strollin jarruja ennen kilpailun alkua kello 16:00.

Ongelmia tuottaa erityisesti erikoinen saderintama. Radan ensimmäinen sektori on täysin veden peitossa, mutta kaksi jälkimmäistä sektoria ovat lähes kokonaan kuivat.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Luke Smith

@LukeSmithF1
Work ongoing on Stroll's car on the grid - 25 mins to race start #F1 #ImolaGP