Kauden 2021 kaksi ensimmäistä kisaviikonloppua ovat saaneet F1-kansan innostumaan kenties tiukimmasta mestaruustaistelusta vuosiin.

Toistaiseksi Lewis Hamilton ja Max Verstappen ovat jakaneet voitot, englantilaisveteraanin voitettua avauskilpailun Bahrainissa ja hollantilaisnuorukaisen tasattua tilit Imolan kaatosateessa.

Hamilton johtaa MM-taistoa tällä hetkellä yhdellä pisteellä, ajettuaan Imolassa kilpailun nopeimman kierroksen. Bahrainin nopeimman kierroksen vei nimiinsä Valtteri Bottas.

15 F1-vuotensa aikana 13 kisavoittoa kerännyt David Coulthard kertoi keskiviikkoisessa Daily Mail-haastattelussaan odottavansa kaksikolta tulikiven katkuista taistelua.

– Red Bull on täysillä mukana taistelussa, ainakin jos puhutaan silkasta auton suorituskyvystä, skotlantilainen kertoo.

– Ainoa asia, joka minun mielestäni voi tulla Maxin ja Red Bullin mestaruuksien tielle on jos autourheilujumalat päättävät heittää kapuloita rattaisiin, vaikka luotettavuusongelmien muodossa. Hän (Verstappen) on tarpeeksi kokenut. Hän on tarpeeksi kypsä, mikä vaikuttaa hullulta, koska hän on vasta 23-vuotias, mutta hän on valmis. Hän on enemmän kuin valmis.

Coulthard ennustaa mestaruustaistelun muuttuvan Hamiltonin ja Verstappenin yhteisen paineen kasvaessa fyysisemmäksi.

– Olemme jo nähneet kaksi loistavaa kilpailua ja toivottavasti näemme kolmannenkin. Jossain kohtaa näiden kahden välillä vielä rytisee.

– En tietenkään kannusta kontaktiin kahden kilpa-auton välillä, mutta Herra varjelkoon miten ikimuistoisia hetkiä se on meille tarjonnut. Uskon ilmassa olevan kaikki klassikkokauden merkit, mies toteaa.