Viidenteen kauteensa Mercedeksen puikoissa starttaava Valtteri Bottas painottaa henkisen kantin ylläpitämistä taistelussaan hänen seitsenkertaista tallikaveria Lewis Hamiltonia vastaan.

Bottas kykynee ajoittain haastamaan Hamiltonia tosissaan ja olemaan välillä nopeampikin, mutta joka kerta edellisen neljän kauden aikana tallitoveri on vienyt lopulta selkeällä erolla pidemmän korren. Bottas painottaakin, että tällä kaudella täytyy pystyä tasaisesti suoriutumaan parhaalla mahdollisella tasolla viikonlopusta toiseen.

– Viime kaudella oli joitain kisoja, joissa en pystynyt itse vaikuttamaan lopputulokseen, mutta siellä oli myös sellaisia kilpailuja, joissa olisin voinut tehdä itse parempaa työtä, pyöritteli Bottas.

Nastolan suuri mies jäi viime kaudella 124 pisteen päähän Lewis Hamiltonista ja mestaruustaistelu kääntyikin taisteluksi hopeasta Max Verstappenia vastaan. Toki suomalainen sai oman osansa epäonnestakin, mutta paljon puhuttu tasaisuus jäi jälleen kerran uupumaan.

– Tasaisuus on isoin avain onneen. Monesti suoriudun haluamallani tasolla, mutta jostain syystä tulee myös hetkiä, jolloin en saa tiimistäni ja itsestäni 100 prosenttia irti, jatkoi Bottas.

Bottaksen haaste on edelleen yhtä kova kuin aina ennenkin, sillä tallikaverina jatkaa edelleen F1-sarjan historian menestyksekkäin kuljettaja, Lewis Hamilton. Rima on koko ajan pidettävä korkeimmalla mahdollisella tasolla radalla sekä sen ulkopuolella, mikäli hän mielii haastaa Hamiltonin tosissaan.

– Olen yrittänyt ottaa opiksi viime vuosista ja oppia koko ajan lisää. Ajotyylissäni ja renkaiden hallitsemisessa minulla on vieläkin haasteita.

– Henkisen tasapainon ylläpito kulkee käsikädessä tasaisen suorittamisen kanssa radalla. Tällä kaudella täytyy olla henkisestikin parhaassa mahdollisessa terässä joka kisaviikonloppu, yrittäen löytää hyvä rytmi ja sitä kautta tasaisuutta koko kauden ajan, sanoi Bottas.