Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas oli lähellä laittaa ajohanskansa naulaan kauden 2018 päätteeksi. Suomalaisen kausi oli vaikea: Bottas tuli mestaruustaistossa vasta viidenneksi. Isoin pala purtavaksi tuli kuitenkin Venäjän osakilpailussa.

Bottas oli dominoinut koko viikonlopun napaten paalupaikan Lewis Hamiltonin nenän edestä. 31-vuotias johti kilpailua ennen jo klassikoksi muodostunutta ”Valtteri, it’s James” -radioviestiä.

Talli käski Bottaksen päästämään maailmanmestaruuteen kurvaileva tallikaverinsa ohitse. Bottas oli lähellä lopettaa kilpailun jälkeen.

– Sotshi 2018 oli todella vaikea kilpailu. Sitä päätöstä oli vaikea sulattaa. Mietin kilpailun jälkeen, että ”mikä järki on jatkaa kilpailemista”, Bottas kommentoi Netflixin uudella Drive To Surviven -kaudella.

– Mietin paljon F1-uran lopettamista, sen luovuttamista. Heti kilpailun jälkeen sanoin, että en enää ikinä ajaisi.

Bottas on aloittamassa kuitenkin viidettä vuottaan Mercedeksellä. Suomalaisen tavoite on nousta kakkoskuljettajan roolista maailmanmestariksi.

– Jos tallikaverisi voittaa ja sinä olet kakkonen, niin tunnet olevasi häviäjä. Tiedän olleeni toinen ennenkin, mutta haluan todistaa olevani enemmän kuin kakkoskuljettaja.

– Talli ei sitä ehkä myönnä, mutta alitajuntaisesti heillä saattaa olla mielessään kaksi eri tason kuljettajaa.