Ferrarin viime kausi oli tallin huonoin F1-sarjassa yli 40 vuoteen. Legendaarinen italialaistalli kyykkäsi valmistajien mestaruudessa sijalle kuusi.

Kauden ensimmäinen harjoituspäivä Bahrainissa osoitti kuitenkin elon merkkejä. Charles Leclerc sekä Carlos Sainz osoittivat mainioita otteita molemmissa sessioissa.

Leclerc oli erityisen yllättynyt siitä, kuinka kilpailukykyiseltä ”Musta ori” todella tuntui. Monacolainen ei ole kuitenkaan valmis julistamaan Ferrarin paluuta kärkikahinoihin.

– Tämä päivä oli todella positiivinen. En olisi odottanut meidän olevan näin kilpailukykyisiä, Leclerc kommentoi Motorsport.comille.

– FP1 oli minun kohdallani mainio, illan harjoitus ei niinkään. Minulla on ollut ongelmia autoni kanssa täällä, enkä saanut kunnollista aikakierrosta.

– Meillä on tietysti paljon työtä edessämme, mutta tiimimme huokuu motivaatiota. Ja kehityksemme viime vuodesta tuntuvat autossa selvästi. Huomenna näemme missä todella menemme.

Myös tallin uusi kuljettaja Sainz toisteli Leclercin sanojaan. Vielä ohjausta opetteleva Sainz ”aliajoi” omien sanojensa mukaan läpi perjantain. Espanjalainen kellotti kuitenkin toisen session neljänneksi nopeimman ajan.