FIA sai lokaa niskaansa talleilta jo kauden ensimmäisessä kilpailussa. Epäselvät ratarajat olivat keskustelun aihe kisan aikana ja eritoten sen jälkeen.

Kattojärjestö muutti linjaustaan nelosmutkan ratarajoista läpi viikonlopun. Ensimmäisissä harjoituksissa tilannetta ei tarkkailtu, mutta seuraavat kolme sessiota aika-ajo mukaan lukien olivat tarkassa syynissä.

Kilpailuun tarkkailu lopetettiin taas. Paitsi että ei lopetettu. Kilpailun voittaja Lewis Hamilton ajoi pitkäksi useita kertoja ennen kuin FIA yhtäkkiä kielsi sen Red Bullin valittaessa.

Lopulta tilanne kostautui energiajuomatallille, sillä mahdollinen voitto-ohitus oli laiton Max Verstappenin osalta. Hollantilaisen auto meni pitkäksi kyseisessä mutkassa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei ollut tyytyväinen FIA:n toimintaan. Itävaltalainen haluaa enemmän selvyyttä linjauksiin. Nyt päätökset jättävät liikaa tulkinnan varaan.

– Minä olen yhtä ymmälläni. Ennen kilpailua meille sanottiin, että ratarajojen rikkomisesta ei rangaista, mutta kisassa saammekin toista viestiä, Wolff kertoi Motorsport.comille.

– Lopulta tämä antoi meille voiton Maxin mennessä pitkäksi. Mutta tämä ei voi jatkua. Viestien pitää olla selkeitä, eikä mitään tulkinnanvaraisia Shakespeare-romaaneja.

Michael Masi sanoi, että auto ei saa ajaa pitkäksi, jos se antaa kuljettajalle kestävän edun. Hänen mukaansa FIA:n ilmoituksessa sanottiin niin. Kuljettajat eivät voi pitää kaiken maailman dokumentteja autossa ajonsa aikana, joten asioiden selvittäminen etukäteen olisi kaikille parasta.