McLarenille täksi kaudeksi siirtynyt Daniel Ricciardo toivoo tottuvansa nopeasti uuteen työkaluunsa brittitallin auton puikoissa.

Red Bullilla ja Renault´lla hänen tavaramerkikseen muodostuivat upeat viime hetken ohitukset, joissa jarrutus jätetään ohitustilanteessa huomattavasti myöhäisemmäksi kuin kilpailija. Ricciardo ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole niin sinut hänen MCL35B-autonsa kanssa, että häneltä voitaisiin jo kauden alussa odottaa vastaavanlaisia tekoja.

Aussikuljettajan mukaan tilanne on nyt tismalleen sama, mitä se oli pari vuotta aiemmin hänen siirtyessä Red Bullilta Renault´lle. Hän kertookin, että suurimmat vaikeudet uuteen autoon totuttelemisessa on nimenomaan jarrut, joiden kanssa täytyy tehdä runsaasti totuttelutyötä, ennenkuin autoa kykenee piiskaamaan 100 prosenttisesti äärirajoilla.

– Jarrut ovat ehdottomasti jälleen erilaiset, joten niihin kestää jonkin aikaa totutella, kertoi Ricciardo.

– Niiden ymmärtäminen on yksi asia, jotta tietää kunnolla autonsa rajat. Jos katsotaan yleisesti heidän parin viime vuoden takaisia autojaan, ovat ne olleet käsittääkseni aika vahvoja nimenomaan jarrutuksissa, lisäsi aussi.

Ricciardo ajoi Bahrainin testeissä vain puolitoista päivää ja yhteensä 173 kierrosta. Totuteltavaa siis vielä riittää, kun kausi tällä viikolla samaisissa maisemissa startataan. Vekkuli ilopilleri lähtee siitä huolimatta luottavaisen oloisena uuteen kauteen.

– Kunhan vain pääsen vauhtiin, niin kaikki pitäisi mennä ihan hyvin. Toivottavasti näemme taas hyviä ohituksia, varsinkin niitä myöhäisiä, veisteli Ricciardo.

F1-kausi käynnistyy kuluvalla viikolla Bahrainista. Viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä!