Viime syksynä F1-sarjan uudeksi toimitusjohtajaksi Chase Careyn tilalle tullut Stefano Domenicali muistuttaa, ettei F1-sarja ole tälläkään kaudella luodinkestävä maailmalla vallitsevalle koronaviruspandemialle.

Tällä Domenicali viittaa siihen, että vaikka F1-sarjassa on tällä kaudella suunnitelmissa ajaa ennätyspitkä 23 kilpailun kausi, ei sarjan läpivieminen kaikilla näyttämöillä ole kuitenkaan kiveen hakattu.

Kalenteri venyy entisestään, kun viime kaudella ajetut Portugalin sekä Imolan GP:t ovat ohjelmassa tänäkin vuonna. Niiden lisäksi Saudi-Arabian katuradalla ajetaan ensimmäistä kertaa F1-sarjan osakilpailu. Entinen Ferrarin tallipäällikkö Domenicali jakoi ajatuksiaan hänen Formula 1 -sarjan nettisivuille kirjoittamassaan kolumnissaan.

– Tehtävien asioiden lista on todella pitkä, mutta ensimmäiseksi on tietenkin saatava kausi käyntiin Bahrainista, sanoi Domenicali.

– Mikään ei ole itsestäänselvää pandemian takia ja mekin joudumme luonnollisesti etenemään sen edellyttämillä tavoilla.

Vaikka tautitilanne vaikuttaa jatkuvasti myös F1-sarjan järjestelyihin, fiilistelee italialainen silti samaan aikaan sitä, kuinka hienosti karavaani on pystynyt kulkemaan paikasta toiseen, ja ollaan ennen kaikkea pääsemässä taas ajamaan kilpaa.

– On hienoa, että nykyisellä protokollalla pystymme lentämään ympäri maailmaa ja järjestämään kisoja, iloitsi Domenicali.

F1-fanien pitkä piina päättyy tällä viikolla, kun kauden avauskilpailu kurvaillaan Bahrainissa.

Katso tästä Bahrainin GP:n aikataulu ja lähetysajat!