Entinen F1-kuljettaja Ralf Schumacher uskoo talvitestien vähäisen kierrosmäärän kostautuvan Sebastian Vettelille kauden alussa.

Vettel siirtyi täksi kaudeksi Aston Martinille kuuden Ferrarilla vietetyn kauden jälkeen. Nelinkertaisen maailmanmestarin kierrokset jäivät vähiin Aston Martinin uuden AMR21-auton kärsittyä lukuisista lastentaudeista erityisesti Vettelin ajovuoroilla kolmipäiväisten testien aikana. Siinä missä Vettel sai kasaan 117 kierrosta, ajoi esimerkiksi tallitoveri Lance Stroll 80 kierrosta enemmän, eli reilusti yli yhden kisamitan verran.

Kausina 1997-07 kilpaa Jordan, Williams ja Toyota-talleissa ajanut Schumacher jakoi näkemyksiään Saksan Sky Sportsilla liittyen Vettelin talvitesteihin.

– Olen lähestulkoon pahoillani hänen puolestaan. Tiedämme, että hän on hienovarainen tiimiään kohtaan, mutta hänen täytyy pystyä luottamaan autonsa käyttäytymiseen. Nyt hän on tilanteessa, jossa hän ei ole pystynyt testaamaan kaikkea tarpeellista, sanoi Schumacher.

– Sebastian on hänelle täysin uudessa autossa, sanoenkin jo ohjauksen tuntuvan täysin erilaiselta ja ettei hän pidä siitä. Nyt hänen totuttautumisensa tähän venyy entisestään, lisäsi saksalainen.

Vettelin 117 testikierrosta oli kuljettajista kaikkein vähiten. Vettel pääsee totuttelemaan lisää uuden autonsa metkuihin vajaan kahden viikon päästä F1-kauden startatessa Sakhirin radalla Bahrainissa.