Kauden 2014 päätteeksi, Red Bullilla neljä maailmanmestaruutta voittanut, Sebastian Vettel oli allekirjoittanut sopimuksen siirrostaan Ferrarin punaisiin.

Samaan aikaan miehen simulaattori- ja reservikuljettajana toimi muuan Carlos Sainz. Espanjalainen tulisi tekemään F1-debyyttinsä Red Bullin sisartallin, Toro Rosson, ohjaimissa seuraavana kautena.

Kova työ sai palkintonsa, kun Ferrari palkkasi kauden 2021 toiseksi kuskikseen juuri Sainzin – mies tulee korvaamaan ensi viikonloppuna alkavalla kaudella, kenenkäs muunkaan, kuin Aston Martinille siirtyvän Sebastian Vettelin.

Sainz kertoi maanantaina espanjalaiselle Soy Motor-julkaisulle upeasta eleestä, jolla nelinkertainen maailmanmestari häntä vuosia aikaisemmin Red Bullilta lähtiessään muisti.

– Minulla on paljon kunnioitusta Sebastiania kohtaan, Sainz aloittaa.

– Kerron teille tarinan…sinä päivänä kun hän jätti hyvästit Red Bullille vuonna 2014. Olin simulaattorikuljettaja. Hän omisti minulle kirjeen.

– Hän koki, että työ, jota tein simulaattorissa oli tärkeää hänelle sekä tallille. Hän jätti hyvästit tallille ja oli kiltti tehdessään sen lähettämällä erikseen kirjoitetun kirjeen jokaiselle työntekijälle, mies kertoo.

Sainz jatkaa tarinaansa saksalaisen joukkuehenkeä ylistäen.

– Hän tiesi, että neljältä aamuyöllä paiskin tunteja töitä voidakseni ehdottaa hänelle ajoasetuksia Australian osakilpailua varten. Hän teki upean eleen kiittäessään minua työstäni simulaattorin parissa, sekä kaikista niistä tunneista.

– Noista päivistä saakka hän on ollut minulle erityisen tärkeä ihminen. En ole ehkä koskaan kertonut hänelle sitä, mutta jonain päivänä kerron. Tuon jälkeen olen kunnioittanut häntä valtavasti, Sainz päättää.