Romain Grosjean päätti vuonna 2009 alkaneen F1-taipaleensa kauteen 2020, kiivetessään kuin ihmeen kaupalla ulos keskeltä katkenneen Haas-ajokkinsa liekkimerestä.

Bahrainin marraskuinen yötaivas on ainakin toistaiseksi jäämässä miehen jäähyväisiksi formulasirkukselle, hänen päätettyä jättäytyä pois kauden viimeisestä jäljellä olevasta osakilpailusta Abu Dhabissa. Hän ei kadu päätöstään.

– En kadu mitään, hän kertoo ranskalaisella Ouste-France-sivustolle.

– En kadu mitään, sillä tein päätöksen jättäytyä pois Abu Dhabista itse. Juuri ennen kuin minun oli tarkoitus nähdä sen päätöksen tekevä lääkäri, tajusin itse, etten voisi kisata.

– Olin tehnyt oman päätökseni, hän vain vahvisti saman, minkä itsekin tiesin. Kun saat tehdä päätöksen itse, se on helpompaa sulattaa, Grosjean kertoo.

Haas-pomo Günther Steiner on kertonut pitävänsä vaihtoehdot auki, joko Grosjeanin tai Kevin Magnussenin mahdollisesta paluusta tallin kolmoskuljettajaksi. Grosjean ei kuitenkaan ole mahdollisuudesta yhtä innoissaan.

– Kuskin roolia ajatellen uskoisin urani olevan ohi, mies paljastaa.

– En halua palata vain palatakseni. Se ei kiinnosta minua. Sen lisäksi, jos katsot lähtöruudukkoa, niin kaikki hyvät paikat on jo täytetty.

Hän ei kuitenkaan aio vielä kadota F1-ympyröistä auringonlaskuun.

– Pidän edelleen pienen roolin F1:n kuljettajayhdistyksessä. Aion edelleen käydä kokouksissamme. Se on asia, joka on todella lähellä sydäntäni.