Loistouutisen torstaina saanut Red Bull aloittaa välittömästi uuden moottorivalmistuksen keskittyvän osastonsa rakentamisen Englantiin. Kun Honda ilmoitti yllättäen vetäytyvänsä F1-sarjasta jäi energiajuomatalli ilman voimanlähdettä.

Talli sai kuitenkin tahtonsa läpi, sillä torstaina F1-sarja päätti jäädyttää moottorikehityksensä kaudesta 2022 eteenpäin vuoteen 2025 asti. Tällöin sarjan suunnitelmana on siirtyä eteenpäin hybridi-moottoreista.

Päätös oli elintärkeä Red Bullille. Talli ilmoitti pystyvänsä jatkamaan Hondan moottoriprojektia varoillaan muutaman vuoden, mutta kehitys ei olisi mahdollista. Tämän takia talli ajoi raivoisasti kehityksen pysäyttämistä.

Nyt kun kaikki tallit olivat yksimielisiä päätöksestä, aloitti Red Bull uuden osastonsa rakentamisen tallin päämajaan Milton Keynesiin.

– Voimme paljastaa, että muokkaamme yhden osastomme keskittymään uusien sääntöjen sallimaan moottorikehitykseen, tallin neuvonantaja Helmut Marko kertoi Motorsportille.

– Emme voineet pitää tehdasta Japanissa, sillä Hondan keskittyminen on sähkömoottoreissa. Tilaa ei olisi ollut tarpeeksi.

– Tämä uutinen ei vain auta meitä, mutta koko F1-sarjaa. Moottorikehityksen pysäyttämisen ansiosta tallien kustannukset pienentyvät huomattavasti.