Formula 1 -talli Haas on tuskaillut koronan aiheuttaman erikoisen pulman takia. Amerikkalaistallin autot kasataan päätehtaalla Britannian Banburyssa, mutta koronarajoitukset ovat estäneet osaavaa henkilökuntaa matkustamasta Englantiin.

Haas käyttää Ferrarin moottoreita, ja he tarvitsevat Ferrarin mekaanikkoja moottorien asentamiseen. Italiasta ei voi matkustaa ilman kahden viikon karanteenia Englantiin.

– Meillä on ongelma. Emme saa Ferrarin työntekijöitä Banburyyn asentamaan moottoria, koska he joutuisivat karanteeniin, Haasin tallipäällikkö Günther Steiner sanoi F1:n sivuilla.

Mekaanikkoja ei haluta jättää tässä vaiheessa vuotta kahdeksi viikoksi tyhjänpantiksi, koska tulevan kauden autojen rakentaminen käy kuumimmillaan.

Haasilla turvauduttiin lopulta erikoiseen ratkaisuun ajan säästämiseksi. Auto käynnistetään ensimmäisen kerran talvitestien yhteydessä.

– Meillä ei ole aikaa odotella karanteenia. Tästä syystä teemme ensikäynnistyksen Bahrainissa testien yhteydessä, Steiner paljasti.

Suunnitelmaa voidaan pitää riskialttiina, sillä talleilla on tapana testata moottoreita jo reilusti ennen ensimmäisiä testejä.