Racing Pointina vielä viime kaudella tunnettu Aston Martin lähtee maaliskuun lopussa alkavaan F1-kauteen kunnianhimoisin tavoittein. Viime kaudella niukasti neljänneksi jäänyt brittitalli toivoo ottavansa ainakin yhden askeleen eteenpäin.

Englannin Silverstonessa päämajaansa pitävän tiimin tavoitteena on tulevaisuudessa olla huipputiimi, joka taistelee mestaruuksista, mutta ensi kauteen tavoitteet ovat hieman maltillisemmat. Aston Martinin tallipäällikkö Otmar Szafnauer kertoo Sky Sportsille antamassaan haastattelussa tallin tähtäävän valmistajien pisteissä kolmannelle sijalle.

Se on meidän tavoitteemme, mutta en usko sen olevan helppoa. Sarjassa on muitakin kovia kilpailijoita, jotka tulevat varmasti olemaan nopeita tulevalla kaudella, kertoo Szafnauer.

Suurimmat uhkaajat ovat Szafnauerin mukaan viime vuonna sukeltanut Ferrari ja täksi kaudeksi Mercedeksen voimanlähteen taakseen saava McLaren.

– Ferrari tekee varmasti todella kovaa töitä pärjätäkseen tänä vuonna paremmin. McLarenilla on nyt puolestaan nyt sama voimanlähde kuin meillä, joten heilläkin on runsaasti mahdollisuuksia olla todella kilpailukykyinen tiimi tänä vuonna.

Tulevan kauden autot tulevat olemaan aikalailla samoja kuin viime kaudella, mutta silti Szafnauerin mielestä yksi pieni, mutta merkittävä tekijä voi luoda yllättävänkin suuren eron.

– Autojen pohjalevyistä otetaan iso palanen pois, jotta autojen pitovoimaa hieman heikennettäisiin, joten on mielenkiintoista nähdä, kuka saa eniten tätä menetettyä aerodynaamista pitoa kehitettyä takaisin. Sillä voi olla suuri ero.

Aston Martinin kuljettajina toimivat tulevalla kaudella Ferrarilta siirtynyt, kokenut nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel ja jo viidennen kautensa F1-sarjassa aloittava Lance Stroll.