Red Bull-neuvonantaja Helmut Marko on varoittanut muita talleja suullisesti, että mikäli Red Bullin toiveita tulevaisuuden voimayksikkökehityksen suhteen ei kunnioiteta, talli on harkittava tarkkaan jatkoaan sarjassa.

Hondan julistettua lähtönsä sarjasta kauden 2021 päätteeksi, Red Bull sai vielä japanilaisen jättiläisen suostuteltua suunnittelemaan moottorinsa pian alkavan kauden jälkeenkin. Kyseinen sopimus kuitenkin riippuu siitä, suostuvatko muut F1-tallit jäädyttämään moottorin voimayksikön kehityksen, rajoittaakseen siihen varattavia kuluja.

Aiemmin tässä kuussa saksalainen Auto Motor und Sport raportoi FIA:n jo suullisesti suostuneen kyseiseen ehdotukseen, mutta muuttaneen mielensä kuitenkin viikonloppuna ennen maanantaita, jolloin kyseinen sopimus oli tarkoitus allekirjoittaa.

[readmore from=marko-helmut]

– Keskustelut ja neuvottelut jatkuvat edelleen, Marko kertoi tällä viikolla Motorsport-Magazin.comille.

– Meillä on jo kulukatto ja keskustelemme rajoituksista ja leikkauksista kuljettajien palkkoihin. Ainoa, joka on pysynyt ennallaan, ovat moottoriasiat.

Toinen silmä tulevaisuudessa, itävaltalainen pohtii nykymoottorien elinkaarta.

– Trendi on selkeästi menossa siihen suuntaan, että uudet moottorisäädökset tulevat käytäntöön vasta vuonna 2025. Ikävä kyllä tämä nykyinen moottori on hirveän kallis. Ei ole mitään järkeä investoida siihen tässä kohtaa lisää rahaa.

– Silkoista maalaisjärjen ja järkevän rahankäytön syistä, moottorikehityksen jäädytys on ainoa tapa jatkaa eteenpäin näillä onnettomilla voimayksiköillä.

Kysyttäessä onko Red Bullilla tämän kauden jälkeen vaihtoehtoista suunnitelmaa jatkaa yhteistyötä jonkun muun kuin Hondan kanssa, Markon vastaus on yksinkertainen.

– Ei ole.