Sky Sports antoi Valtteri Bottakselle rankkoja moitteita kaudestaan F1-sarjassa.

Vaikka suomalainen ylsikin kuskien MM-taistelussa jälleen toiselle sijalle, ei englantilaismedia ollut lainkaan vaikuttunut nastolalaisen esityksistä radalla.

Bottas ei yltänyt kymmenennettä sijaa korkeammalle brittien kauden parhaiden kuskien listalla.

Listan kärjessä oli itseoikeutetusti seitsemmänen maailmanmestaruutensa loppusyksystä varmistanut Lewis Hamilton. Toisena oli Red Bullin hollantilaistähti Max Verstappen ja kolmantena Ferrarin Charles Leclerc.

Bottaksen edelle ylsivät listan laatineen entisen F1-kuskin Karun Chandhokin listalla myös Sergio Perez, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Carlos Sainz, George Russell ja Lando Norris.

– Ainoa kisa, jota Valtteri ei ajanut Hamiltonin kanssa näytti romuttaneen hänen mainettaan enemmän kuin mikään muu. Siitä hetkestä alkaen, kun hän hävisi Bahrainissa lähdössä George Russellille hän ei näyttänyt kykenevän haastamaan väliaikaista tallitoveriaan edes sekunninkaan vertaa, formulaveteraani tylytti.

– Jokaisen kierroksen mennessä Valtterin valokeila alkoi himmetä. Tästä toipuminen tulee vaatimaan valtavan määrän henkistä vahvuutta, Chandhok sanaili.