McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown taivasteli Carlos Sainzin vanhoja yksivuotisia sopimuksia järjettömiksi ratkaisuiksi.

Ennen siirtymistään McLarenille rallilegenda Carlos Sainz Seniorin pojan F1-uran suunta näytti olevan katoamassa. Espanjalainen oli joutunut tottumaan vain yhden mittaisiin sopimuksiin Red Bullin ja Renault’n kanssa.

McLarenille siirtyessään Sainz sai kuitenkin heti kaksivuotisen kontrahdin käteensä. Brown paljasti kyseessä olleen tietoinen ratkaisu.

– Uskon auttaneemme rakentamaan Carlosin itseluottamusta. Jos ajelee vain yksivuotisilla sopimuksella on aina se tunne, että seuraava kisa saattaa olla viimeisesi. Eihän se olla mikään hyvä tapa motivoida kuljettajaa, amerikkalainen hämmästeli Marcan haastattelussa.

Lähestymistapa näytti kantaneen hedelmää. Sainz alkoi esitellä hiljalleen yhä vahvempia otteita radalla. Lopulta vakuuttavat suoritukset johtivat sopimukseen Ferrarin kanssa.

– Tuollaisella (yksivuotisella) sopimuksella olet aina jatkuvan ja kohtuuttoman paineen alaisena. Mielestäni meidän tapamme toimi loistavasti meille ja maksimoimme kummatkin sopimustemme tulokset, Brown hehkutti.