Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan saksalaisyhtiön osakekaupoilla Aston Martinin autoyhtiöstä ei tule vaikuttamaan firmojen pyörittämien F1-tallien suhteeseen.

Wolffin omat osakkeet hiljattain uusille omistajille myydyssä Aston Martin yhtiössä kiinnostivat kansainvälistä mediaa laajasti. Itävaltalaisen mukaan siirrolla ei ollut kuitenkaan mitään merkitystä hänen F1-työnsä osalta.

Nyt huhumylly sai lisää vettä rattaisiinsa lehdistön havaittua Mercedeksen emoyhtiön Daimlerin ostaneen 20 prosenttia Aston Martinista omistukseensa.

Wolff joutui jälleen selittelemään työantajansa liikkeitä osakemarkkinoilla. F1-konkari vakuutti kyseessä olleen vain konsernin oma sijoitus, joka ei liity autourheiluun.

– Tämä kauppa ei vaikuta F1-talleihin tällä erää, sillä Aston Martin on itsenäinen toimija ja erillään itse varsinaisesta autovalmistajasta. Daimlerin osallistuminen on vain asia, joka päätettiin vain autoyhtiön eikä kilpaurheilujaoston toimesta. Minun näkökulmastani mikään ei ole siis muuttamassa, Mercedes-pomo valotti Motorsport-Total.com-sivustolle.