Red Bullin brittiläis-thaimaalaisen F1-kuskin Alex Albonin mukaan Istanbul Parkin olosuhteet tekivät perjantain harjoituksista kuin jääradalla ajoa.

Turkin kisaviikonloppu polkaistiin perjantaina käyntiin varsin erikoisissa olosuhteissa.

Istanbul Parkin moottoriradan asfaltti oli poikkeuksellisen liukas F1-autoille, jotka eivät tahtoneet pysyä kaikista mahdollisista renkaiden lämmittelykikoista huolimatta näpeissä.

Liukastelu oli kohtalokasta muun muassa Mercedeksen tähtipiloteille Valtteri Bottakselle ja Lewis Hamiltonille, jotka jäivät avausharjoituksissa vasta yhdeksännelle ja 15. sijalle.

Albon oli sen sijaan ensimmäisessä sessiossa toinen. Tallitoveri Max Verstappen kellotti pohja-ajan. Vaikka tulokset olivatkin Red Bullille mainioita, jäivät vaikeat olosuhteet huolettamaan.

– Meidän on käytävä kaikki tänään läpi ja katsottava, mitkä olosuhteet ovat huomenna. Ensimmäisissä ja toisissa harjoituksissa se (Istanbul Park) oli kuin jäärata, Albon taivasteli.

– Katsotaan, mitä tapahtuu. Kokonaisuutena se oli kuitenkin hyvä päivä. On aina hauska hypätä autoon ja kokeilla uusia säätöjä, thaimaalainen intoili.