Sebastian Vettelin kuuden vuoden taival Ferrarilla tulee päätökseen joulukuussa. Saksalainen siirtyi Maranellon punaisiin kaudelle 2015 tavoittelemaan ensimmäistä mestaruutta italialaistallille sitten Kimi Räikkösen vuonna 2007.

Punaisen ajoasun päällepukeminen on aina ollut neinkertaisen maailmanmestarin suurin haave. Vettelin lapsuudensankari oli maamies Michael Schumacher. Saksalaiskuski toi Ferrarille viisi kuljettajien maailmanmestaruutta sekä kuusi valmistajien mestaruutta.

Vettelin aika Ferrarilla ei kuitenkaan peilannut idolinsa saavutuksia. Mestaruuksia ei voitettu, huomio on käännetty jo seuraavaan sukupolveen, ja nyt saksalainen korvataan Carlos Sainzilla.

Vettel keskusteli vuosistaan Ferrarilla Tom Clarksonin kanssa Beyond the grid –podcastissa.

– Totuus on se, että epäonnistuin Ferrarilla, sillä tavoittelin mestaruutta. Siihen kuuluu asioita, joita olisi pitänyt tehdä eri tavalla, tajuta ne aiemmin. Oli monta taistelua sekä vääntöä, mihin minun ei olisi pitänyt osallistua.

Vettel viittaa kommentillaan siihen, miten tallin sisällä tunnelma kiristyi Vettelin sekä Charles Leclercin välillä. Monacolainen kiilasi nokkimisjärjestyksessä saksalaisen ohi, mikä johti erilaisiin yhteenottoihin tallin sisällä.

– Toki, nuo väännöt ja taistot kuuluvat vähän minun luonteeseeni. Uskon myös, että niissä oli pointti. Ja noiden kautta sitä kasvaa ja oppii asioita