Nelinkertaisen F1-maailmanmestarin Sebastian Vettelin mukaan formula ykkösillä tulee olemaan tulevaisuudessa vaikeuksia pysyä relevanttina muuttuvassa maailmassa.

Formula 1 on totuttu näkemään autourheilun kiistattomana kuninkuusluokkana. Vaikka sarja tunnetaankin huippukehittyneestä teknologiastaan, ei sen asema ole itsestään selvä.

Vihreämmät sarjat kuten Formula E ovat kauhoneet yhä enemmän jalansijaa ilmastotietoisuuden lisääntyessä kasvavaa tahtia. Vettelin mukaan F1 ei voi ummistaa silmiään maailman muutoksilta.

– Kun katsoo, missä maailma on voitaisiin kysyä, missä Formula 1 on ja minkä paikan se täyttää. Mielestäni tällä lajilla on suuria haasteita edessä. Tulevaisuudessa on isoja kysymyksiä vastattavana, jos haluamme varmistaa tämän lajin olevan yhä olemassa tulevina vuosina, saksalainen linjasi Racefans-julkaisulle.

– On suuria asioita, joihin meidän on tartuttava. Formula 1 ei ole ehkä aivan eturintamassa tässä. Kyseessä on tietenkin urheilulaji ja viihdettä, mutta voimme silti tehdä asiat paremmin kuin nyt, Vettel korosti.