Venäjän GP:n aika-ajot ollaan saatu päätökseen. Suomalaisittain päivä oli pettymys Valtteri Bottaksen pudotessa kolmanteen lähtöruutuun. Paalun otti totuttuun tapaan Lewis Hamilton laittamalla kaupan päälle suomalaisen rataennätyksen uusiksi.

Hamiltonin paalu ei tullut helpolla. Hallitseva maailmanmestari pääsi täpärästi aikakierrokselle toisessa sessiossa Sebastian Vettelin kolarin jälkeen. Britti pääsi jatkoon ja raivasi tiensä lopulta joukon huipulle.

Rengastrategia saattaa kuitenkin heittää kapuloita Hamiltonin rattaisiin. Vaikean session takia Hamilton joutuu lähtemään pehmeimmällä seoksella sunnuntain kilpailuun samalla, kun Max Verstappen sekä Bottas starttaavat medium-seoksella

Red Bullin huolestuttava kyyti viikonloppuna ei Verstappenia tuntunut koskevan. Hollantilainen ajoi kuin tuulispää viimeisen kierroksensa ja kiilasi Bottaksen ohi ensimmäiseen riviin.

Verstappenia seurasi Racing Pointin Sergio Pérez. Meksikolainen ajaa tänä viikonloppuna ilman päivityksiä, mutta peittosi silti tallikaverinsa Lance Strollin helposti. Myös Daniel Ricciardo oli kamppailussa neljännestä sijasta, mutta aussi ei onnistunut parantamaan aikaansa.

Kimi Räikkösen lauantai oli katastrofi. Suomalainen jäi joukon viimeiseksi pyörähtäessään viimeisellä aikakierroksellaan.

Q3-tulokset. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Formula 1

@F1
QUALIFYING CLASSIFICATION

Max splits the Mercedes pair with a last-gasp effort to seize P2

#RussianGP 🇷🇺 #F1