Racing Point ilmoitti sunnuntaina, että se ei aio jatkaa protestointia FIA:n päätöstä kohtaan tallin takajarrujen jäähdytysputkien suhteen. Brittitallin rangaistukset pysyvät siis voimassa. Racing Pointilta vähennettiin 15 valmistajapistettä sekä päälle lätkäistiin vielä 500 000 euron sakot.

Talli yritti todistaa syyttömyyttään vetoamalla siihen, että talli oli saanut Mercedeksen jäähdytysputkien mallit ennen kuin osien hankinnasta tuli laitonta. Racing Point on käynyt keskusteluja FIA:n edustajien kanssa osien hankinnasta ja päätti, että protestointi olisi turhaa.

– Otamme mielellämme vastaan tämän sovinnon ja olemme mielissämme, että FIA on tiedottanut meitä laillisista sekä laittomista osista, talli kertoo tiedotteessaan.

– Jokainen kiistan osapuoli tunnusti, että tiedotus säännöistä ei ollut toivotulla tasolla. Emme rikkoneet sääntöjä tahallamme. Nyt kun asia on selvinnyt, olemme päättäneet vetää protestimme takaisin.

– Tämä saaga on ollut häiriöntekijä kaikille, joten nyt voimme taas keskittyä olennaiseen: tiukkaan kilpailemiseen.

Racing Pointin päätöksen myötä Ferrari on ainut talli mukana kopiointikohussa. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto sanoi perjantaina Autosportille, että talli on valmis vetäytymään protestista, jos autojen kopiointiin saadan lisää selkoa tulevaisuudessa.