Ferrarin alkukausi on ollut katastrofi. Italialaistalli on valmistajien MM-pisteissä vasta viides. Molemmat kuljettajat jäivät kymmenen parhaan ulkopuolelle Belgiassa ja data osoitti, miten italialaistalli oli menettänyt yli sekunnin vauhdistaan viime vuoteen verrattuna.

Ferrarin heikentynyt suorituskyky on lyönyt bensaa liekkeihin liittyen FIA:n sekä maranellon punaisten salaiseen moottorisopimukseen talvella. Lähteiden mukaan Ferrari johti moottoreihinsa laittoman määrän polttoainetta, mikä nosti kilpurin suorituskykyä huimaasti.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on edelleen pettynyt FIA:n linjaukseen, vaikka Ferrari onkin pudonnut keskikastiin täksi kaudeksi.

– Tämä koko jupakka on jättänyt happaman maun suuhun, Horner kommentoi Motorsport.comin mukaan.

– Jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä Ferrarin suorituskyvystä nyt verrattuna viime vuoteen.

– Meidän olisi pitänyt voittaa enemmän kilpailuja viime vuonna, varsinkin jos he olisivat joutuneet käyttämään tätä moottoria.

– Tilanne on heille vaikea, mutta he ovat selvästikkin keskittyneet vääriin asioihin viime vuosina. Tämän takia he ovat nyt ongelmissa sen linjauksen kanssa, mitä he sopivat FIA:n kanssa siinä sopimuksessa.

Toto Wolff komppasi kolleegaansa sunnuntain kilpailun jälkeen. Itävaltalainen paljastaa, miten Ferrarin nopea moottorikehitys vaati tallilta useita työntekijöitä.

– Ferrari on ikoninen brändi ja heillä on töissä fantastisia ihmisiä, Mercedeksen tallipomo aloittaa.

– Asiasta on vaikea puhua, en haluaisi heittää enempää bensaa liekkeihin. Mutta fakta on se, että voimanlähteemme kehitys viime vuosina venytti meitä niin moneen suuntaan, että kärsimme sen seurauksena.

– Menetimme väkeä. Syitä oli monia, mutta osalla terveys ei enää kestänyt. Tästä syystä tuen Christianin kommentia täysin.