Red Bullin hollantilaiskuski Max Verstappen taivasteli yllättävää nousuaan toiselle sijalle Valtteri Bottaksen rengasrikon myötä Silverstonen F1-kisassa.

Britannian GP:tä ehdittiin ajaa varsin rauhallisissa ja vakaissa tunnelmissa jopa 50 kierroksen ajan. Sitten alkoikin yllättäen tapahtua kummia.

Vahvasti toista sijaa lähdöstä asti hallinneen Bottaksen rengas räjähti rikki täydestä vauhdista kesken ajon. Pian sama tapahtui myös johdossa olleelle Lewis Hamiltonille kisan vihoviimeisellä kierroksella.

Hamilton ylsi kaikesta huolimatta rikkinäisellä ja kipinöivällä autollaan voittajana maaliin.

Bottaksen oli sen sijaan pakko ajaa varikolle. Äkillinen tilanne tarjosi Verstappenille raon painaa välittömästi itsekin renkaan vaihtoon ennättääkseen suomalaisen edelle.

– Tämä on onnekasta ja epäonnista. Renkaat eivät näyttäneet hienolta, kun kisaa oli jäljellä kymmenen kierrrosta. Puhuimme asiasta jo radiossa, kun Valtterille tulikin yhtäkkiä rengaspuhkeama, Verstappen kertasi.

– Sitten Lewiskin sai valitettavasti rengasrikon. Olen kuitenkin todella tyytyväinen. Tämä on erittäin hyvä tulos meille, F1-tähti sanoi.