Unkarin GP:n aika-ajossa toistui tuttu kaava: Mercedes vei ja muut vikisivät. Lewis Hamilton oli session nopein ajalla 1;13.447, Valtteri Bottaksen jäädessä brittikuljettajasta vain kymmenyksen. Hamiltonin aika oli kaikkien aikojen nopein Unkarissa. Paalu oli Hamiltonille uran 90.

Mustaa Mercedestä seurasi pinkki Mercedes. Lance Stroll oli kolmanneksi nopein ensimmäistä kertaa urallaan. Sergio Perez seurasi tallikaveriaan sijoittumalla neljänneksi. Ferrari saavutti kauden parhaan tuloksensa aika-ajossa Sebastian Vettelin ollessa viidenneksi nopein. Monacolainen Charles Leclerc oli kuudes.

Red Bullin aika-ajo oli katastrofi. Max Verstappen ylsi vasta sijalle seitsemän. Hollantilainen jäi Hamiltonista lähes puolitoista sekuntia. Alex Albonin päivä meni vielä huonommin: nuorukainen jäi sijalle 13. Red Bullia povattiin Mercedeksen suurimmaksi haastajaksi, mutta viikonlopun tulokset eivät ole herättäneet luottamusta jatkon suhteen.

Williamsin lauantai oli onnistunut. Molemmat kuljettajat ylsivät toiseen aika-ajoon ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018. George Russell lähtee kilpailuun 12:ta lähtöruudusta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Formula 1

@F1
CLASSIFICATION: END OF Q3 ⏱️

A 90th career pole for @LewisHamilton as @RacingPointF1 lock out the second row 👀

#HungarianGP 🇭🇺 #F1