F1-sarjan paluumuuttaja Fernando Alonso on ilmoittanut Renault’lle, että tallin kannattaisi unohtaa ensi kausi ja keskittyä pelkästään vuoteen 2022.

Kahden välivuoden jälkeen kuninkuusluokkaan palaava Alonso hyppää Renault’n puikkoihin jo kolmatta kertaa urallaan. Espanjalainen voitti molemmat maailmanmestaruutensa tallin riveissä vuosina 2005 ja 2006.

Ranskalaistallin päällikkö Cyril Abiteboulin mukaan Alonsolla ei ole lainkaan kiinnostunut ensi kaudesta.

– Fernandossa hienoa on se, että hän tuntee Formula ykköset läpikotaisin, radalla ja sen ulkopuolella, Abiteboul kommentoi GP-fans.comin mukaan.

– Hän pystyy rakentamaan suunnitelman sekä strategian tallille, ei pelkästään kisaan, vaan pitkällä tähtäimellä koko kaudelle. Esimerkiksi nyt hän ei ole kiinnostunut ensi kaudesta. Kaikki keskittyminen hänellä on vuoden 2022 sääntömuutoksiin.

– Tietysti aiome tehdä kovasti töitä ensi vuonna, mutta keskittyminen on sääntömuutoksissa. Nämä suunnitelmat auttavat tallia menestymään tulevaisuudessa, vaikka joudummekin uhraamaan jotakin nyt.

Abiteboul ei ole unohtanut Renault’n nuoria kuljettajia. F2-sarjassa kilpailevien Guanyu Zhoun sekä Christian Lundgaardin palkkaaminen ensi kaudelle ei kuitenkaan ollut tallipäällikön mukaan mahdollista.

– Ongelmana nuorten kuljettajien kanssa tänä vuonna oli kauden viivästyminen. Emme olleet varmoja, saisivatko he vaadittavia pisteitä superlisenssiin. Prosessi olisi saattanut venyä joulukuulle saakka. Olisiko meillä ollut aikaa odottaa ratkaisua? Yksinkertaisesti ei.

– Tämä ei tarkoita, etteikö meillä olisi kiinnostusta nostaa heitä sarjaan. He ovat osana tallimme tulevaisuutta, mutta tämä vuosi muutti kaiken. Fernando on yksi kaikkien aikojen kuljettajista, miksi kieltäytyisimme tästä mahdollisuudesta?