Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto myönsi, että tallin voimayksikön teho on heikentynyt FIA:n uusien moottorisääntöjen johdosta. Italialaistallin voimayksikköä tutkittiin viime kaudella mahdollisesta laittomasta bensansyötöstä.

FIA päätti kuitenkin Ferrarin kanssa pitää tutkinnan tulokset salaisena. Seitsemän tallia protestoi päätöstä, mutta tiedot ovat edelleen yksityisiä. Ferrari on ollut hiljainen moottorin suorituskykyyn liittyen, syyttäen lähinnä ilmanvastusta mitä talli yritti pienentää edellisen viikonlopun päivityksessä.

Data on kuitenkin osoittanut mustan orin hitauden suoralla viime vuoteen verrattuna. Ongelma on ollut esillä myös muissa Ferrarin voimalähteissä.

– Minusta säännöt ovat monimutkaisia, Binotto sanoo Autosportille.

– Joitankin sääntöjä pitäisi vielä selkeyttää, se on jatkuva prosessi, mikä on ollut läsnä menneisyydessä ja tulee olemaan myös tulevaisuudessa.

– Viime vuoden aikana usea FIA:n tekninen direktiivi on tullut julki, mikä on auttanut sääntöjen ymmärtämistä. Jouduimme sopeuttamaan auton näihin sääntöihin, mutta en usko että se on ollut yksilöllistä meille. Jos katsomme muiden autojen suorituskykyä, voi todeta usean valmistajan menettäneen nopeutta.

Kuva: Getty Images

Binotton mukaan tehtaiden sulkeminen keväällä esti tallin mahdollisuuden päivittää moottoria tälle kaudelle.

– Voimalähteen kehitys on jatkuva prosessi. Aloitimme kehityksen 2012 emmekä ole lopettaneet kertaakaan. Tehtaamme sulku kuitenkin esti kehityksen tälle kaudelle, emmekä pysty päivittämään voimalähdettä ennen ensi vuotta.

Italialainen ei osaa vielä sanoa viime viikon päivitysten toimivuudesta.

– On vaikea arvioida päivityksiä ensimmäisten harjoitusten perusteella, silloin yleensä keskitytään omaan harjoitusohjelmaan. Ajamme täällä kuitenkin samoilla osilla, kuin viime viikolla. Silloin kilpailumme oli huono ja lähes kaikki testaaminen tapahtui lauantaina sateessa.

– Tavoitteemme on oppia, miten auto käyttäytyy ja käyttää sitä dataa tasapainon löytämiseksi.