Renault’n F1-tallin johtaja Cyril Abiteboul ei usko Mercedeksen yhteistyön Racing Pointin kanssa kestävän pitkään.

Monilla formuloiden jättinimillä on ollut jo pitkään yhteistyökuvioita pienempien tallien kanssa. Liitoista hyötyvät molemmat – suuret tallit saavat nouseville kuskikyvyilleen ajopestejä ja pienemmät saavat autoihinsa huippuluokan tekniikkaa vastapalveluksena.

Mercedeksellä on ollut jo hetkisen aikaa vastaavia suhteita Williamsin ja Racing Pointin kanssa.

Tekninen yhteistyö on ollut ajoittain niin tiivistä, että englantilaistalleja on syytetty jopa hallitsevan F1-mestarin kilpurin suoranaisesta kopioinnista.

Saksalaiset eivät ole apinoinnista tosin moksiskaan. Talli vakuutti hiljattain, ettei heitä haittaa kopiointi lainkaan. Abiteboul uskoo mielipiteen kuitenkin muuttuvan.

– Nyt meillä on varsin matala budjettikatto ja se tekee koko kentästä paljon kilpailullisemman. Odotan mielenkiinnolla, mitä näille yhteistyösuhteille käy. Tällä hetkellä Mercedekselle sopii se, että Racing Point kopioi heidän autonsa, ranskalainen sanoi Motorsport.com-sivustolle.

– Heillä ei ole ongelmaa sen suhteen, että Racing Pointin auto on kilpailukykyinen. Mietin sitä, onko tilanne vielä sama ensi vuonna. Kaikista tulee silloin uhka jokaiselle, se on suurin ero. Tulevaisuudessa kolmea suurinta tallia ei enää suojella, Abiteboul uhkaili.