F1-sarjan hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton on käynnistänyt yhdenvertaisuuskomissiohankkeen, jonka on määrä taistella syrjintää vastaan moottoriurheilun maailmassa.

Sunday Times kertoi kuusinkertaisen F1-mestarin perustaneen Britannian kuninkaallisen insinööriakatemian kanssa uuden projektin, joka kantaa nimeä ”Hamilton Comission”.

Hankkeen tavoitteena on tarjota opastusta ja mahdollisuuksia mustille nuorille, jotka haluaisivat pyrkiä insinöörityöhön moottoriurheilun alalla. Komissio haluaa etsiä myös keinoja, joilla rasistisia käytäntöjä alan rekrytointiprosesseissa voitaisiin purkaa.

– Tämän ei ole tarkoitus olla käsien ulottuville jäävää tutkimustyötä. Haluamme kuulla kokemuksia niiltä nuorilta, jotka kohtaavat näitä haasteita päivittäin, Hamilton julisti.

– Haluamme tuoda mukaan myös johtajia politiikasta ja liike-elämästä, jotka ovat sitoutuneet tutkimuksiemme suositusten toteuttamiseen. Klisteisten eleiden ja latteuksien aika on ohi. Toivon Hamilton Comissionin toteuttavan todellisia ja mitattavia muutoksia, englantilaistähti linjasi.