McLaren on saanut 300 miljoonaa puntaa eli 342 miljoonaa euroa käteistä osakkeenomistajiltaan. Brittiyhtiö pyrkii myös nostamaan käyttöpääomaansa sijoittajien avulla.

Koronaviruspandemia on riepotellut rankasti koko maailman taloutta. Harva ala on säästynyt ongelmilta valtioiden sulkiessa rajojaan sekä rajoittaessa ihmisten liikkumista ja kuluttamista.

Viruskriisi on näkynyt ymmärrettävän pahasti myös autoteollisuuden puolella. Hulppeista urheiluautoistaan ja F1-tallistaan tunnettu McLaren on joutunut lomauttamaan henkilöstöään ja leikkamaan formulakuskiensa palkkoja.

Nyt englantilaisfirma pyrkii elvyttämään toimintaansa osakkeenomistajiensa avulla. Yritys vahvisti saaneensa jopa reilut 342 miljoonaa euroa käteisrahaa sijoittajiltaan.

McLaren aikoo myös harkita pankkilainojensa ehtojen muokkaamista lieventääkseen koronan aiheuttaman työseisokin taloudellista taakkaa.

McLarenin pääomistaja on Bahrainissa toimiva Mumtalakatin valtiollinen sijoitusyhtiö, jonka osuus brittifirmasta on 57,7 prosenttia.