McLarenin tallipäällikkö Zak Brown hämmästelee Ferrarin reaktiota koronaviruspandemian vaikutuksiin F1-kilvanajon tulevaisuuden suhteen.

COVID-19-kriisin riepotellessa koko maailmaa formulapiireissä on pohdittu pitkään odotettujen sääntöuudistusten kohtaloa.

Lajin jatkonäkymät ovat toistaiseksi varsin epävarmalla pohjalla. Viruspandemian talousvaikutukset ovat iskeneet rajusti F1-talleihinkin.

Formulaväen keskuudessa on mietitty ensi vuodeksi voimaan astuvan budjettikaton suuruutta ja reunaehtoja. Ferrarin kanta tilanteeseen ei ole miellyttänyt aivan kaikkia kilpakumppaneita.

Italialaiset haluaisivat budjettikattoon merkittäviä muutoksia ja odotella kaikessa rauhassa nopean toiminnan sijaan.

Vaikka koronakriisi uhkaakin koko lajin taloudellista vakautta, uhkaili Ferrari jopa lopettavansa F1:ssä, jos ei saisi tahtoaan läpi. Brown ei ymmärrä MM-haastajan näkemystä koronatilanteen vakavuudesta.

– Olen miltei vailla sanoja. Luulen meidän kaikkien ymmärtävän, että käymme läpi viime aikojen suurinta kriisiä, jota maailmassamme on nähty. Kokonaisia valtioita ja aloja on suljettu. Olisi valtava virhe olla kiirehtimättä toimia tämän tilanteen suhteen, amerikkalainen taivasteli grandprix247.com-sivuston mukaan.

– Se on elämistä todellisuuden kieltäen. Mielestäni aikailu on todella heikko johtamisstrategia. F1 voi menettää jopa neljä tallia, jos tätä kriisiä ei hoideta oikein, McLaren-jehu varoitti.