Bahrainin hallitus on ilmoittanut rajoittavansa ihmisten pääsyä maahan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Bahrain rajoittaa matkustamista erityisesti sellaisista maista, joissa virus on levinnyt laajemmin. Asiasta twiittisi Racer-lehden toimittaja Chris Medland.

Tämä voi aiheuttaa Formula 1:lle pahoja ongelmia. Koronavirus on levinnyt laajasti Italiassa, joka on mainittuna Bahrainin listauksessa rajoitetuista maista. Italiasta tulevat F1-tallit Alpha Tauri ja Ferrari. Kahden tallin lisäksi F1-sarjan rengastoimittaja Pirelli on Italiasta.

Bahrainin hallinnon linjauksen mukaan se ei päästä ihmisiä maahansa, jotka ovat olleet edellisen 14 päivän sisällä rajoitetussa maassa. Rajoitettuihin maihin lukeutuvat Italian lisäksi Irak, Kiina, Hongkong, Iran, Thaimaa, Singapore Malesia ja Etelä-Korea.

Chris Medland

@ChrisMedlandF1
So this has just been flagged up as new Bahrain travel restrictions from yesterday. Not only applying to anyone who has been in Italy, but transiting through a number of countries that #F1 uses to/from Australia:

F1-sarja joutui perumaan jo Kiinan GP:n, joka oli määrä ajaa huhtikuussa. Sarjan toimitusjohtaja Chase Carey vakuutteli aiemmin, että Bahrainin GP ajetaan varmasti Australian ja Vietnamin kisojen tapaan (uutinen).