F1-sarjan hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton vakuutti Australian GP:n perumisen ja Vietnamin sekä Bahrainin kisojen siirtämisen koronaviruksen uhan vuoksi olleen oikea päätös.

Huolimatta toiveista saada uusi formulakausi käyntiin tänä viikonloppuna jouduttiin Melbournen kisaviikonloppu perumaan aivan viime hetkillä.

Koko maailmaa riepotellut koronaviruspandemia oli äitynyt niin pahaksi, ettei Australian GP:tä tohdittu jättää lopulta perumatta. Lopulta myös Vietnamin ja Bahrainin kisat päätettiin siirtää myöhemmäksi.

Kuusinkertaisen mestarin Hamiltonin mielestä ratkaisu oli täysin oikea, vaikka moni formulafani asiasta olikin eri mieltä.

– Tämä on valitettavasti oikea päätös. Tätä ei halua kukaan, haluaisimme kaikkia hypätä autoihimme ja ajaa kilpaa, mutta meidän on oltava realistisia ja asetettava terveys ja turvallisuus ensiksi, englantilainen linjasi Twitterissä.

– Todellisuus on se, että tämä on todella vakava tilanne ihmisten kuollessa joka päivä. Vaikka kaikki eivät olisikaan sairaita, vaikuttaa tilanne heihin taloudellisesti ja henkisesti. Kukaan ei myöskään tiedä tilanteen laajuutta. Meidän on tehtävä kaikki varotoimenpiteet pitääksemme mahdollisimman monet turvassa, Hamilton kehotti.