Max Verstappen solmi hiljattain pitkän jatkosopimuksen Red Bullin kanssa. Energiajuomajätti sitoi 22-vuotiaan hollantilaisen kauden 2023 loppuun saakka tallinsa riveihin.

Verstappenin kiinnitys oli tärkeä pala Red Bullille, sillä kyseessä on yksi lahjakkaimmista kuljettajista sarjan historiassa. Sitä puoltavat tilastot, kun Verstappenia verrataan muihin nuorena F1-sarjaan nousseihin tähtikuskeihin.

Verstappen on ehtinyt ajamaan 22-vuotiaana jo yli 100 osakilpailua F1-sarjassa. Kaikkien aikojen F1-kuljettaja Michael Schumacher oli ehtinyt startata vasta kuuteen kilpailuun tuossa iässä. Lewis Hamiltonilla puolestaan oli allaan 17 kilpailua 22-vuotiaana.

Voittoja Verstappen on ehtinyt kirjauttaa itselleen jo kahdeksan. Lähimmäksi häntä tilastossa pääsee Sebastian Vettel, joka oli kerännyt samaan ikään mennessä seitsemän voittoa.

Palkintopallilla Red Bull -tähti on ollut urallaan jo 31 kertaa. Schumacher, Hamilton ja Vettel eivät olleet edes yhteensä olleet 22-vuotiaana palkintokorokkeella yhtä useasti.

Vain paalupaikoissa Verstappen häviää Vettelille ja Hamiltonille. Niitä Red Bull -kuski on saavuttanut urallaan vasta kaksi.

Alla olevasta kuvasta näet taulukkovertailun kuskeista. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.